a little trip to heaven


 

A Little Trip to Heaven, van regisseur Baltasar Kormákur (2005)

Een verzekeringsagent, van een levensverzekeringsmaatschappij  moet gaan onderzoeken of de zaken kloppen na een fataal auto-ongeluk in North Hastings.

Forest Whitaker is Abe Holt die van zijn baas de opdracht krijgt te gaan onderzoeken of de som geld die de maatschappij moet uitkeren terecht is. Abe werkt namelijk voor een bedrijf dat in levensverzekeringen doet. Op televisie komen de spotjes voorbij: hoe alles goed is geregeld voor een ouder echtpaar.

Er is een afschuwelijk auto-ongeluk geweest in North Hastings. "Het is maar een paar uur rijden" zo weet Abe's chef. De bestuurder is overleden: levend verbrand. De enige erfgenaam is zijn zuster Isold, Julia Stiles. En zijn kan 1 miljoen Amerikaanse dollars gaan ophalen. Maar, dat gebeurt niet zomaar. Dat is te taak van Abe.

Abe komt aan in North Hastings als het donker is en regent. Het lijkt allemaal zo klaar als een klontje. Het lijk is verbrand en de auto stond op naam van deze man. Toch zit er luchtje aan de zaak en hoe langer Abe blijft in het stadje hoe meer hij te weten komt. En dan is opeens niet alles wat het lijkt...

Goede rol van Forest Whitaker. Ik merk dat ik steeds Abe schrijf. Zoiets roept deze man op: een sympathieke vent. Om Isold hangt een groot mysterie en ook dat is goed gedaan. De regisseur, de IJslander Baltasar Kormákur, was ook verantwoordelijk voor 101 Reykjavik. Mooie achtergrondbeelden, tragische landschappen en hele goede muziek! En niet te vergeten het verhaal, want wij denken altijd maar dat verzekeringsagent een saaie baan is...

 terug naar de vorige pagina