9 songs


 

9 Songs,  van regisseur Michael Winterbottom ( 2004)

Matt, een glacioloog, kijkt vanuit Antartica terug op een hevige en onstuimige relatie met Lisa, een Amerikaans studente, op bezoek in Londen. De twee ontmoetten elkaar tijdens een concert van een hippe band in Brixton.

Matt (Kieran O´Brien)  werkt als onderzoeker in Antartica. Op het begin van de film zie je de prachtige landschappen van het werelddeel. Hij blikt terug op een periode in zijn leven waarin hij de studente Lisa( Margo Stilley) leerde kennen. Lisa is een Amerikaanse student en ontmoet Matt tijdens een popconcert van Black Rebel Motorcycle. De twee raken hevig verliefd en fysiek tot elkaar aangetrokken en vanaf dat moment verandert het leven van Matt in een leven vol met seks en muziek. Geen drugs? Soms. Maar niet om over naar huis te schrijven. Net zoals wellicht in normale relaties zien we dat er een sleur ontstaat en die wordt geprobeerd te doorbreken met spelletjes en soft sm. Maar of dat genoeg is om een relatie staande te houden...

Voor wie een korte omschrijving wil van de film is het een neuk - en muziekfilm. Het ligt natuurlijk wel even anders, want Winterbottom maakt niet zomaar een film. Nee, hij maakt een film van zo'n 70 minuten waarover de gehele Britse pers struikelt. En dat gegeven op zich maakt de film al de moeite waard. Het is een seksfilm, maar een eerlijke. Niet zo'n softerotische SBS film of pornofilm waar alles enorm opgeblazen is, maar een natuurlijke seksfilm. Jongen ontmoet meisje en hebben seks en gaan naar popconcerten en dat gaat dan zo een tijdje door. De film laat ook écht alles zien. Lisa is een jongensachtig meisje met kleine borsten, maar het genot tijdens de vrijpartijen straalt van haar af. Geen half werk hier, want we zijn getuige van een seksrelatie met alles erop en eraan, dus is te zien hoe Lisa Matt pijpt tot een orgasme en zien we hoe Matt Lisa likt tot een orgasme. In bad is te zien hoe Lisa Matt opvrijt met haar voeten. Alle geslachtsdelen zijn close-up in beeld gebracht. In eerste instantie denk je ook van nou dit is weer zoiets van 'fast forward' op de videorecorder, maar het is net of er niet wordt geacteerd, maar of er jong stel is gefilmd die gewoon lekker met elkaar neuken. En daar is niets mis mee! De negen songs zijn dus terug te halen op de negen volledige songs van bandjes als: The Dandy Warhols, The Von Bondies, Elbow, Primal Scream, Super Furry Animals, Franz Ferdinand en Michael Nyman. En we zijn getuige van negen seksnummertjes. Een film waar het laatste woord nog niet is over gesproken...Dus houd je van goede seksnummers en muziek van bovenstaande bandjes, dan is dit een film voor jou. Zoniet, dan denk ik dat de film toch wel een beetje shockerend op je over komt.

 

  terug naar de vorige pagina