8 MM


 

8 MM, van regisseur Joel Schumacher (1999)

In deze thriller met Nicolas Cage als de detective Tom Welles, duiken we in de zogenaamde wereld van 'snuff-movies', dit zijn films waarin slachtoffers worden verkracht en vermoord. Natuurlijk blijft het film...

Enfin Tom Welles doet zaken met welgestelde mensen en zo komt hij in contact met een rijke weduwe die in de kluis van haar wijlen man een 8mm film heeft gevonden met hierop misselijkmakende beelden. De weduwe wil dat Welles uitzoekt of haar man werkelijk iets hiermee te maken heeft gehad en zo ja welke rol hij hierin speelde. Geld is geen probleem. Hier moet de brave huisvader toch wel over nadenken, want hij heeft geen idee waarin hij zich begeeft. 

8 mm

Welles vindt uit wie het meisje is dat op de film staat en bezoekt haar moeder die nog steeds in de waan leeft dat zij 'weg' is en misschien ooit nog wel opduikt. Na enig speurwerk vindt hij het dagboek van het meisje en daar komt hij tot de conclusie dat ze naar LA is vertrokken met een droom zoals zoveel meisjes van haar leeftijd. De detective maakt contact met de pornowereld via een jongen die hij in een seksshop heeft ontmoet. En zo daalt hij verder af in deze mysterieuze wereld...

Naarmate de film vordert zie je dat Welles meer en meer opgeslokt wordt door zijn 'opdracht'. Het wordt helemaal schrikken wanneer zijn 'deskundige' uit dit circuit wordt vermoord!

Goede film over een toch wel bizar onderwerp. Nicolas Cage die toch altijd wel een bepaalde 'look' over zich heeft speelt de onnozele detective die geen idee heeft in welke beerput hij zich laat zakken. Er wordt duidelijk gemaakt dat dit soort films niet zomaar voor het grijpen liggen in de seksshops en dat is maar goed ook!

Goede film met een sterke rol van Nicolas Cage.

 terug naar de vorige pagina