27 missing kisses


 

27 Missing Kisses van regisseur: Nana Dzhordzhadze  (2000)

Een van mijn absolute favoriete films van het afgelopen filmfestival in Rotterdam.

27 Missing Kisses draait om Sybilla (Nutsa Kukhianidze), een 14 jarige puber die deze zomer bij haar tante gaat logeren. Dat zij zich door niemand de wet laat voorschrijven wordt al snel duidelijk.

Als de bus aankomt in het dorpje ( vermoedelijk in Georgië) maken we kennis met het dorpje en haar inwoners. Zo is te zien hoe er op een vrijend paartje wordt geschoten met een soort kanon... Later blijkt dat 'de maffe militair' gewoon zijn vrouw in de gaten houdt! ( ik moest even aan 'Flodder' denken)

27 missing kisses by Nana Djordjadze

Enfin Sybille wordt meteen verliefd op Alexander, een 41 jarige begeerlijke vrijgezel. Wat zij niet ziet is dat de zoon van Alexander, Mickey, op zijn beurt straalverliefd is geworden op Sybille. Zo probeert zij van alles te weten te komen over Alexander, waardoor Mickey denkt dat Sybille bij hem wil zijn...

 

Wanneer Mickey in de gaten krijgt hoe de vork in de steel zit, doet hij zijn 'plicht' ...

Sibylla (Nutsa Kukhianidze)

Het lijkt of door de komst van de mooie Sybille het hele dorp in de ban is geraakt van de liefde. De hele boel escaleert wanneer er een oude film van ' Emanuelle' wordt vertoond...

Deze vrolijke ondeugende en enigszins absurde film was zeker een topper van het festival. Voor mij één van de beste films. Vooraf nog kennis gemaakt met de regisseuse, Nana Djordjadze, die volgens mij, zelf model heeft gestaan voor Sybille. Aanrader!

 

 

            

terug naar de filmpagina