robin williams


 

Robin Williams, geboren 21 juli 1951 ( 11-08-2014 ), in Chicago. Begonnen als stand-up comedian en later uitgegroeid tot 'the funniest man alive'.

Wie kent niet het prettig gestoorde buitenaardse mannetje, Mork, uit Mork en Mindy? Van toen af aan kon hij niet meer stuk. Ook zijn eerste échte  film 'Popeye' vond ik schitterend.

Naast komische rollen ( Mrs. Doubtfire, Hook, Nine Months )  heeft Robin natuurlijk ook meer serieuze rollen gespeeld zoals bijvoorbeeld in: 'Dead Poets Society' , 'Awakenings', 'Insomnia' en 'One Hour Photo'.  Bovendien was hij nog te bewonderen in 'Patch Adams', als idealist. Recente films 'Night at the Museum', License to Wed'. Williams werkt aan nieuw materiaal ( december 2007 ) 'Old Dogs' en 'The Krazees'.

Robin Williams

Niet alleen zijn persoonlijkheid, maar ook zijn stem is beroemd! Zo was hij de stem van de geest was in Alladin en Ramon in 'Happy Feet'. 

Ik heb ergens gelezen dat Robin Williams de acteur is die de meeste films per jaar maakt; een behoorlijk bezig baasje dus !

Absoluut mijn grote favoriet uit Hollywood! 

Kijk voor een volledig overzicht van zijn werk op: internet movie data base of op 'The Robin Williams Fan Site'

Ik hoorde vanmorgen op de radio dat Robin Williams is overleden op 63 jarige leeftijd. Veel te vroeg. Pas nog een film van hem op tv gezien met John Travolta. Minder leuk dan zijn vroegere werk, maar nog steeds leuk. We zijn een groot komiek en acteur kwijt. Robin RIP. En veel sterkte gewenst aan zijn nabestaanden. ( 12-8-2014)

 

   

            

terug naar de vorige pagina