sharon stone


 

Sharon Stone, geboren 10 maart 1958 in Meadville, Philadelphia, is in korte tijd uitgegroeid van fotomodelletje tot sekssymbool.

Toen de groenogige na een reeks van nietsbetekenende rolletjes, zoals bijvoorbeeld in 'King Solomon's Mines', regisseur Paul Verhoeven tegen kwam veranderde haar leven plotsklaps.

Allereerst mocht zij de vrouw van Arnold Schwarzenegger spelen in de science fiction film 'Total Recall'. Vervolgens speelde Sharon de biseksuele femme fatale, Catherine Tramell, in 'Basic Instinct'. In deze gewaagde productie van Verhoeven, zit de zogenaamde 'pussy flash', waar Sharon tijdens een politieverhoor de volledige aandacht krijgt van alle aanwezigen als zij haar benen over elkaar slaat. Pikant detail is dat zij geen slipje draagt... In deze prachtige scène komt Sharon heel goed tot haar recht; ze weet als geen ander mysterie met gevaar en seks te combineren...

Sharon Stone

Na 'Basic Instinct' is Sharon door haar buitengewoon hoge IQ in de steek gelaten, want echt veel interessants is er niet gevolgd. 'Sliver' was leuk, maar haalde het niet echt en 'The Specialist' was wel aardig. Pas nog op video de film 'Gloria' gezien. Ze speelt daar een gangsterliefje die het opneemt voor een klein jochie. Leuke film.

Momenteel schittert zij in 'The Mighty' als de moeder van een doodziek jongetje. Hiervoor was zij nog te horen als stem van de mierenprinses in 'Antz'.

Kijk voor een volledig overzicht van haar werk op: internet movie data base

 

   

            

terug naar de vorige pagina