beatrice dalle


 

Béatrice Dalle ( 1964)

GeborenAlweer eentje uit hetzelfde bouwjaar als mijzelf. Béatrice werd op 19 december 1964 dus geboren in Brest, Frankrijk. Maar haar kindertijd bracht ze door in de streek Mans. Haar moeder was altijd heel erg netjes en correct en de kleine Béatrice zag er dan ook vaak uit als een klein popje. Ze droomde van vrijheid en wilde worden zoals Angélique, uit de gelijknamige televisieserie. Toen ze ouder was ging ze zich afzetten tegen het ouderlijk gezag en na een disciplinaire maatregel van de school vertrok Béatrice, met haar 16e, naar het grote Parijs; daar gebeurde alles immers.

Al fladderend als een kleine nachtvlinder kwam ze natuurlijk allerlei mensen tegen en de kleine Béatrice genoot van dit leven. Zo kwam ze een fotograaf tegen die haar overhaalde om model te worden. Ze stond op de voorkant van diverse magazines. Ze ontmoette ook de regisseur van de film '37º2, Le Matin, ofwel  'Betty Blue'. De heldin van de film lijkt wel gemaakt voor Béatrice, met haar vrijmoedigheid en maffe gedrag. Het succes van de film, de openheid en het gemak waarmee ze de erotische scènes speelde en de romantische relatie met Jean-Hugues Anglade; het spettert van je scherm af, maakte van Béatrice het sekssymbool van de jaren 80 in Frankrijk. 

Er komen meer films en het lukt haar aardig het image van sekssymbool af te schudden. Andere films van deze dame zijn: 'La Sorcière' en 'Chimère'. In de film ' La Vengeance d'une Femme' , speelt ze eigenlijk voor de eerste keer een rol die totaal afwijkt van haar persoonlijkheid. Ze laat zich op de kast jagen door Isabelle Huppert. Het wordt duidelijk dat het niet alleen een mooi lichaam is met mooie praatjes. Zelf zegt ze zich nooit op rollen voor te bereiden; ze doet alles op instinct. De afgelopen jaren is ze nog een aantal malen in de negatieve belangstelling geweest toen ze een parkeerwachter molesteerde, ook is ze in verband gebracht met verdovende middelen. We kunnen met recht zeggen dat deze dame alles uit het leven wil halen. Op het net heb ik een aantal plaatjes weten te vinden. Persoonlijk was ik heel erg onder de indruk van haar optreden in  'Betty Blue' . Dat ze verder heel sensueel is en een goed geboetseerd lichaam heeft, kunt u zelf beoordelen bij de plaatjes...

       

       

       

       

 

Dé site over Béatrice is ongetwijfeld www.beatricedalle.org!

 

        

   

terug naar de vorige pagina