Updates


 

12 juli 2018

Leuke film gezien op You Tube: 'Going in Style'. Drie krasse knarren beroven een bank. Verder ben ik bezig met de recensie van 'Mother!'. Maar sommige films moet je gewoon nog eens bekijken. Daar gebeurt zoveel in dat het niet te bevatten is. Wordt vervolgd dus ! Recensie van 'Mother!' staat inmiddels online. Verder de film van Sven Taddicken 'Gleissendes Glück', online gezet. En 'Morvern Callar' beetje opgepoetst. Veel plezier !

28 juni 2018

Vorige week heb ik de film, 'Normandie Nue' bekeken. Erg mooie film over hoe de crisis een Frans dorpje raakt en wat voor ideeën er komen om er uit te geraken. Alweer een tijdje terug een film gezien over een bijzondere Franse familie, 'La Famille Bélier'. En tot slot twee films van het filmfestival van vorig jaar in Vlissingen. Een mooie actuele film over de spanningen tussen Noord en Zuid Korea van Kim Ki-duk, 'The Net',of 'Geumul', en de winnaar van de publieksprijs: 'Otez-moi d'un doute'.

17 april 2018

De recensies van 'Atomic Blonde', 'Train to Busan' en 'Wonder Woman' staat online. Verder heb ik dit weekend 'I, Tonya' en 'Black Panther' gezien. Allebei interessante films. Black Panther natuurlijk in de Marvel reeks. En het verhaal van Tonya Harding, omdat het op ware feiten is gebaseerd; soort van.

28 februari 2018

Ik heb eindelijk de recensie van 'Perfetti Sconosciuti' online gezet. Mooie film ! Verder van de week naar Man of Steel gekeken. Het begin van Superman, maar ook een koppeling naar volgende films: Batman vs Superman, Wonderwoman en Justice League.

23 februari 2018

Van de week had ik weer wat tijd om wat recensies te schrijven. Online staan: 'Die Göttliche Ordnung';
'Gone Girl' en  'Berlin Syndrome'. Ik heb weer flink wat films bekeken. Zodra ik de tijd heb, zet ik de recensies online. Veel leesplezier met de bovenstaande !

29 december 2017

Ook deze film: "Demain tout commence", heb ik dit jaar gezien en is me goed bijgebleven!

28 december 2017

Tja, zo gaat dat bij mij. Zo schud ik er een aantal uit mijn mouwen en dan weer blijft het maanden stil. Maar vandaag heb ik nummer 499 online gezet en de magische 500 bereikt ! Best wel een prestatie ! Voor nummer 499 heb ik een prachtige film gekozen van Danny Boyle: "Slumdog Millionaire". En de 500e recensie heb ik gemaakt van de film : "The Handmaiden". Een juweeltje van Park Chan-Wook. Er zitten er nog meer aan te komen, want zo heb ik bijvoorbeeld, de nieuwste Blade Runner gezien. Ik heb de films van het Film by the Sea nog niet verwerkt. En tussendoor ook aardige films gezien die ik de moeite waard vind om iets over te schrijven. Een Italiaanse film over een blinde vrouw: Il colore nacosto delle cose. En de nieuwste film van Silvio Soldini. Hij van "Pane e Tulepani". Ook nog, Black Swan. En ik was behoorlijk onder de indruk van Perfetto Sconoscuti. En van The Girl on the Train. Dus er komt nog een en ander !

10 oktober 2017

Zo, het verslag van Film by the Sea 2017, staat online !

5 oktober 2017

Zo, ik ben weer een beetje bijgekomen van het Film by the Sea Festival. Verslag volgt snel. Weer ontzettend mooie films gezien. En ook nog een die zelfs nog niet in het eigen land is vertoond. Stay Tuned!

20 augustus 2017

Zo, ik ben in vorm. Dus maar een aantal recensies geschreven. Een paar van oudere films en een nieuwe:
'Dokter Pulder zaait Papavers', van Bert Haanstra; 'Sitcom', van Francois Ozon; De nieuwste van Ozon, 'L'Amant Double' en 'Blue Jasmine' van Woody Allen.

09 augustus 2017

Zo, het is echt weer om niet naar buiten te gaan en ik heb alweer aardig wat films bekeken. Dus tijd voor een update. Als scifi-fan moest ik natuurlijk de laatste 'Alien' film gaan bekijken. Maar datzelfde gold voor de laatste film uit de X-Men serie, Logan. Tja, en als je dan weer wilt weten waar het eigenlijk over ging, ben je zo weer een film of 10 verder. In de bios heb ik verder nog 'The Handmaiden' bekeken. Hele mooie film van de regisseur van 'Old Boy'. In 3D heb ik Wonderwoman bekeken. Geen topfilm, maar in 3D is het gaaf om te zien. Dit weekend heb ik 'Gloria' nog eens bekeken en maar gelijk een recensie gemaakt. Dit geldt ook voor 'Original Bliss', of Gleissendes Glück, en 'The Lobster'

25 april 2017

Vandaag de film 'Drei' erop gezet. Mooie film van Tom Tykwer over een driehoeksverhouding.

24 april 2017

Zo, het is weer een tijdje geleden. Maar dit is vooral een hobbysite en soms heb ik er tijd voor en soms weer niet. Zo gaat dat. Ik heb al een tijdje de recensie van 'Elle' in mijn hoofd zitten. Hele intrigerende film van
Paul Verhoeven. Dan heb ik ook een van de beste films van 2016 online gezet. De recensie dan: 'Deadpool'.

24 november 2016

Zo, ik ben weer bijgekomen van het geweld van Vlissingen. Heb aardig wat recensies klaarliggen en ik hoop eind van het jaar de 500e te maken. Nu in ieder geval nummers 483 t/m 488 online. Allemaal mooie films:  'The World's Fastest Indian',  'A Bigger Splash',  'I, Daniel Blake', 'I Nostri Ragazzi', 'Mal de Pierres', The Keeper of Lost Causes'.

19 september 2016

Vanmorgen terug gekomen van bezoek aan Film by the Sea. Er waren meer bezoekers, prachtig weer en ik heb weer hele mooie films gezien. Waaronder de nieuwste van Stephen Frears, van Sven Taddicken en die van Ken Loach. Deze keer een hele goede keuze gemaakt, want 6 films uit de top 10 heb ik bekeken. Kijk hier even naar mijn verslag van dit jaar.

5 augustus 2016

In samenwerking met Lumière heeft Filmrecensiepagina een prijsvraag gemaakt. Klik gauw op deze link.

3 augustus 2016

De recensie van 'Monsieur Chocolat', 'Een man die Ove heet' en 'Kollektivet' staan er op !

22 juli 2016

Zo, is weer een tijdje geleden, maar zo gaat dat soms. Ik heb wel flink wat films bekeken en ga proberen er hier wat van te vinden. Afgelopen weekend was ik in Springhaver. Daar ging het lang verwachte vervolg van 'As it is in Heaven' in première. Voorafgegaan door 'As it is in Heaven'. Wel met pauze er tussen en heerlijke kaneelbroodjes. Van 'Heaven on Earth' heb ik net een recensie gemaakt, dus die staat al online. Verder heb ik 'Een man die Ove heet' gezien, en een interessante film over een aantal mensen die een woongroep starten, 'Kollektivet'. Het eerste en tweede deel van 'Now You See Me'. Er was veel te doen over de film 'A Bigger Splash', dus die heb ik uiteraard ook bekeken en gelijk maar even het origineel 'La Piscine'. Overal staat dat de film losjes is gebaseerd op deze Franse film met Alain Delon en Romy Schneider, maar ik vond de film erg veel gelijkenis vertonen.

09 maart 2016

Heb poosje terug de film van Philippe Claudel bekeken: 'Tous les Soleils'.

02 maart 2016

Gisteren naar de nieuwe van de Coen brothers geweest: 'Hail, Caesar!' Erg goede en vermakelijke film. De recensie van 'Gran Torino' zat nog in mijn koker.

23 februari 2016

Zo is weer een tijdje geleden, maar zo gaat dat soms. Heb weer leuke films gezien en ben bezig met wat recensies. Komt goed. Allereerst heb ik afgelopen weekend 'Vochtige Streken' bekeken. Een interessante film die voor behoorlijk wat ophef heeft gezorgd in Duitsland. Verder heb ik nog eens naar 'After Life' gekeken. Heel mooi ! Dan heb ik ook nog 'The Lobster' bekeken, en de nieuwste Star Wars gezien. 

10 november 2015

De recensies van 'Que horas ela volta', 'Our Little Sister' en 'Whiplash' staan er op. En ik ben naar 'Spectre' geweest. Voor mij de beste Bond met Daniel Craig.

20 oktober 2015

Ik heb de recensies van: Je suis mort mais j'ai des amis, online gezet.

21 september 2015

Vanmiddag teruggekomen uit Vlissingen, waar ik bij Film by the Sea, weer een aantal prachtige films heb gezien. Zie hier een kort verslag.

13 september 2015

Gisteravond en vrijdagavond weer twee juweeltjes gezien: 'Mud' en 'Only Lovers Left Alive'. Het zou zo maar kunnen dat nummer 470, er aan komt !

6 september 2015

Gisteravond bij onze Zuiderburen een hele mooie film gezien over rouwverwerking bij kinderen, en de thematiek rondom fysiek contact van leerkrachten bij leerlingen. 'Monsieur Lazhare', gaat ook over een Algerijnse vluchteling die in Canada probeert zijn leven opnieuw te beginnen na een verschrikkelijk verlies. Heel mooi vormgegeven. Vrijdagavond had ik bijna een privévoorstelling bij de film naar de gelijknamige serie uit de jaren 60: 'The Man from U.N.C.L.E.' Een verademing na alle snelle actiefilms die de laatste tijd uitkomen.

31 augustus 2015

Gisteravond eindelijk dan: La Vie d'Adèle gezien. Een mooi verhaal over een ontdekkingsreis van een meisje in zichzelf. Verder ook : Les Femmes du 6e Etage bekeken. Ontzettend leuke film over een belegger die er voor kiest zijn saaie leven in te ruilen voor een levendig en passievol leven.

24 augustus 2015

Gisteravond naar 'Amy' geweest. Een enorm indrukwekkend portret van een jazz zangeres die bezweken is onder de publiciteitsdruk. Heel mooi !

11 augustus 2015

De prijsvraag van Lumiere staat online. Deze keer over de film "De Fazantenmoordenaars". Verder weer mooie films gezien waaronder 'The Imitation Game', met een geweldig verhaal en rol  van Benedict Cumberbatch. Doet een beetje denken aan het verhaal van 'A beautiful Mind', maar is toch anders. Verder heb  ik de film 'Doubt' gezien. Met een mooie rol van Philip Seymour Hoffman. Ook nog 'Life of Crime',  'Gooise Vrouwen 2', 'Crash', 'The Duke of Burgundy'. Ik hoor jullie denken: waar blijven de recensies? Maar je moet nu eenmaal prioriteiten stellen in het leven.

8 juni 2015: Ik ben een beetje achter, zie ik. Maar ik heb toch aardig wat goede films bekeken. Zoals daar zijn: 'The Avengers - Age of Ultron 3D', 'Ex Machina', 'The Keeper of Lost Causes', 'Boyhood'. In het vliegtuig naar en van de zon heb ik 'Night at The Museum -  Secret of the Tomb' bekeken. De laatste film met Robin Williams in de rol van Theodore Roosevelt. Keanu Reeves in eenmansactiefilm: 'John Wick'. De nieuwe film van de makers van 'Intouchables': 'Samba'. Ook steengoed en heerlijk om te zien. En tot slot een film waar lang over wordt nagesproken : 'Nymphomaniac'. Mooie aangrijpende film met expliciete scènes. Van Trier schuwt ook hier de kritieken niet. De recensies volgen binnenkort.

4 maart 2015: Recensie van 'SM Rechter' staat online !

03 maart 2015: Net naar '3 Coeurs' geweest en gelijk maar recensie gemaakt !

02 maart 2015: Zo, ik heb de recensie van 'Fifty Shades of Grey' gelijk maar gemaakt.

25 februari 2015: De recensies van 'Aanmodderfakker' en 'De Marathon' staan er op.

23 februari 2015: Wie dacht dat de Oscaruitreiking hetzelfde resultaat zou hebben als de afgelopen BAFTA's, kwam bedrogen uit. Het begeerde beeldje voor Beste Film ging naar 'Birdman' en niet naar 'Boyhood', iets wat velen hadden verwacht. Toch kreeg Patricia Arquette een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol in 'Boyhood'. Helaas is 'onze' animatiefilm ook niet in de prijzen gevallen. Maar volgens mij komt dat wel goed :)

21 februari 2015: Timbuktu grote winnaar in Frankrijk. Maar liefst 7 Césars sleepte de film in de wacht !
Prijsvraag van 'Turist' online !

20 februari 2015: Van de week naar Michiel de Ruyter geweest. Met een goede prestatie van Sanne Langelaar als Mevrouw de Ruyter. Dit zou zomaar eens een Gouden Kalf nominatie kunnen worden ! Interessante filmspektakel van twee en half uur, maar verveelt geen minuut. In samenwerking met Lumiere Benelux heb ik een prijsvraag gemaakt voor de film 'Turist'. Bekijk de trailer hier.

4 februari 2015: Gisteravond de laatste film van Francois Ozon bekeken: 'Une Nouvelle Amie'. Interessante film over rouwverwerking. Vorige week eindelijk dan Whiplash bekeken. Zeer zeker een van de betere films van afgelopen jaar. Ik heb ook de film 'De Marathon' nog eens bekeken en dat is toch wel een hele mooie film. Afgelopen weekend op tv op de Belg, een mooie Franse film, over een jonge vrouw die sexlessen gaat nemen: 'A coup sur'. (met de acteur die Serge Gainsbourg vertolkt in de film: 'Gainsbourg "Vie Héroique'). Heel actueel met over 10 dagen de première van 'The 50 Shades of Grey'. En ik had nog een oudje opgenomen met Melanie Griffith en Jeff Daniels: 'Something Wild'. Geïnspireerd door de laatste van Ozon, heb ik 'Jeune et Jolie' er ook maar op gezet !

17 december 2014: Beetje druk geweest de afgelopen tijd. Dit is voor mij dan ook nog steeds een hobby. Ik heb wel een top 5 van beste films gemaakt. Kan zijn dat der recensies er nog niet op staan, maar ik heb die films wel gezien. Op nummer 1, staat voor mij toch wel 'Under the Skin', deze film steekt met kop en schouders boven alles uit wat ik heb bekeken. Een paar weken geleden heb ik 'Gone Girl' gezien, en daar was ik ook heel erg van onder de indruk. Op 2. voor mij dus: Gone Girl. Op 3. 'The Grand Budapest Hotel'. Op 4. 'Her' en op 5. 'Lucy'. Rest mij iedereen fijne feestdagen toe te wensen en tot in 2014; het jaar waar de nieuwste James Bond in première zou gaan. Ik laat me verrassen !

14 oktober 2014: De recensies van 'Hector and the Search for Happiness' en van 'Under the Skin' staan er op ! Goh, ik ben op dreef !:-)

13 oktober 2014: De recensie van 'Pride' staat er op en de prijsvraag rondom deze film is van start gegaan.

11 oktober 2014: Recensies van 'De Rouille et d'Os'  en van 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween' staan online.

22 september 2014: Net terug van Film by the Sea 2014. Weer een aantal geweldig goede films gezien ! Mijn persoonlijke tips: 'The Hour of the Lynx', met Lund en Meyer uit 'The Killing' in een prachtige film. Maar ook de verrassingsfilm was zeer de moeite waard: 'Pride', de Gays en Lesbians die het opnemen voor de stakende mijnwerkers in een dorpje in Wales. Of 'The 100 foot journey', of was het 1000 foot? Enfin, mooie film over een Indiase familie die strandt in een klein gat in Frankrijk en een restaurant opent. Ik vond Boyhood een beetje te lang duren en tegenvallen. Goede rol van Patricia Arquette ! De zoektocht van Hector 'Kuifje' naar zichzelf.  De winnaars heb ik niet gezien. Er waren meer dan 80 films te zien, dus .... You can't see them all ! Een film om nog eens over na te praten was de science fiction film van Jonathan Glazer: Under The Skin, met Scarlett Johansson. Een echte mindblower, met geweldige sound en vision ! 

12 augustus 2014: Ik hoorde vanmorgen op de radio dat Robin Williams is overleden. Op 63 jarige leeftijd. Heel erg jammer ! We zijn een groot komiek en acteur kwijt! Pas nog gezien in een film met John Travolta. 

11 augustus 2014: Vorige week naar de nieuwste film van de gebroeders Dardenne geweest: Deux Jours, Une Nuit. En gisteren een hele mooie Zweedse film gezien: Hotell.

juli 2014: Vanmorgen een recensie geschreven van een ontzettend mooie film die ik gisteren nog eens bekeken heb: Le Huitième Jour.

25 juli 2014: Wegens persoonlijke omstandigheden even geen updates, maar ik werd vanmorgen vroeg wakker en had er een in mijn hoofd die even moest doen: In a Better World, van Susanne Bier. Een film die met zijn emoties en vooral het worstelen er van lijkt op wat er nu aan de hand is in Nederland en de wereld.

17 april 2014: Vanwege de end of life van Windows XP, moest ik zelf ook mijn pc upgraden naar een ander besturingssysteem. En dat houdt in back-ups maken en ook checken of je alle wachtwoorden nog hebt. Vandaag ben ik over naar een andere hoster dus mooi tijd om de site weer eens te onderhouden. De recensie die ik jullie niet wil onthouden is van : Her

26 februari 2014: Ik heb afgelopen weekend : The Monuments Men, gezien. En zojuist de recensie van het indrukwekkende 'The Broken Circle Breakdown' gemaakt.

17 januari 2014: Elle s'en va staat er op ! The Bridge 2 bekeken en het kan zo maar weer een vervolg opleveren. Meer zeg ik niet !

30 december 2013: Soms moet je in een soort flow zitten om lekker te schrijven en laat dit nu net vandaag zijn. Dus ik heb er maar weer een paar uit gerammeld: 'Reprise', 'The Lunchbox', 'Hallam Foe' en 'Headhunters'. Van alles wat eigenlijk. Reprise is een Noorse film over jonge schrijvers in de dop. The Lunchbox brengt ons naar India naar de wonderlijke wereld van de lunchboxes die bezorgd worden. En Hallam Foe is een film over een Schotse puber die het verdriet van het verlies van zijn moeder op zijn eigen manier verwerkt. Headhunters is een verfilming van een boek van Jo Nesbo en gaat over kunstroof en opsporingsmethoden.

29 december 2013: Natuurlijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om toch maar wat recensies online te zetten. Ik ben begonnen met  'The Family', met Robert DeNiro en Michelle Pfeiffer. Om in actiestijl te blijven heb ik 'Killer Elite' gemaakt, met Jason Statham en Clive Owen. En dan komt zo aan het eind van het jaar weer de vraag om de hoek kijken, welke film het meeste indruk heeft gemaakt. Ik ga er even over nadenken.

27 december 2013: Het was weer een mooi jaar qua films dit jaar. Uiteraard heb ik meer films gezien dan dat er hier staan, maar het is ook onmogelijk om voor alle films een recensie te maken. Een film die nu nog in de bioscoop draait vond ik ook goed en daar wil me nog wel aan wagen: 'Elle s'en va', met Catherine Deneuve. Verder heb ik 'Het Diner' gezien en de film van Alex van Warmerdam uiteraard: 'Borgman'. Momenteel ben ik bezig met The Bridge seizoen 2; dit zit ook weer heel erg goed in elkaar.

13 oktober 2013: Vanmiddag gewerkt aan het verslag van Film by the Sea 2013, met ontzettend goede films die momenteel in de bioscoop draaien. Gisteren ook een leuke film gezien: Wild Target, waarin een conventionele huurmoordenaar van de leg raakt als zijn target een behoorlijk wilde blijkt te zijn. Uiteraard speelt het toeval ook mee. Leuk rol van Emily Blunt.

08 september 2013: Ik ben van de week naar 'We're the Millers' geweest, een leuke zomerfilm met o.a. Jennifer Aniston. Gisteravond heb ik de nieuwste film bekeken van Woody Allen: Blue Jasmine. En ik heb ook 'Horrible Bosses' gezien op dvd. Een paar weken terug een ontzettend mooie film gezien over een gepensioneerde vrouw die een affaire krijgt met haar computerdocent in het buurtcentrum, met Fanny Ardant: 'Les Beaux Jours'

15 augustus 2013: Er staan er weer drie op. Alle drie juweeltjes van films ! Broken, Jagten en Night Train to Lisbon. Enjoy !

3 juli 2013: Ik heb vanmiddag het stukje geschreven over Film by the Sea 2012, en ik ben naar Star Trek : Into Darkness, geweest. Goede film, maar ik ga eerst de film uit 2009 nog eens bekijken, want dit is een vervolg op die film.

11 april 2013: Company Orheim staat online. Een sterke Noorse film over loyaliteit en alcoholverslaving.

8 april 2013: Alweer een hele zwik mooie films bekeken. Uiteraard de grote Oscar winnaar: Argo. Maar ook de nieuwe James Bond: Skyfall, die ik zeker beter vond dan die hiervoor. Aan recensies schort het een beetje, maar ik heb er toch drie weten uit te persen: Skyfall, No et Moi en The Angel's Share. Deze laatste een van de betere films op het laatste Film by the Sea Festival.

2 februari 2013: Wat gaat de tijd snel, mensen ! Er komen zoveel mooie films uit dat het onmogelijk is om dat bij te houden. Ik wil jullie in ieder geval de mooiste film van vorig jaar : Intouchables, niet onthouden. Ook heb ik Detachment en Love is all you need besproken.

18 oktober 2012: Beste filmfans, ik hoorde vanmiddag op het nieuws dat Sylvia Kristel niet meer onder ons is. Ze heeft het gevecht met kanker verloren. Heel erg jammer. Ze is net op 28 september, 60 jaar geworden. Sylvia: dank je wel voor al je mooie films en kunst en vooral je warme persoonlijkheid ! Voor geïnteresseerden een referentie naar mijn interview met Sylvia in 2005.

1 augustus 2012: Ik zag dat ik de vorige keer ben vergeten de films hier te vermelden. Daar komen ze dan. Recensies van: 'Tous Ensemble', 'Carnage' en 'Doodslag'. Natuurlijk heb ik 'The Avengers 2012' bekeken en recentelijk ben ik naar "Intouchables" geweest. Een hele mooie Franse film die nu al records heeft gebroken. En ik ben het met de Fransen eens: het is een hele mooie film ! Momenteel zit ik in de Deense hitserie: Borgen.

6 april 2012: Ik ben deze afgelopen weken druk geweest met het bekijken van de Scandinavische Thriller Series: The Killing en The Bridge. En The Killing, seizoen 1 betreft zo'n 20 uur en The Bridge ook zoiets. Het tweede seizoen van The Killing is maar 10 episodes, maar even zo, dan wel spannender. En nu is het wachten op seizoen 3. Uiteraard heb ik ook nog wel andere films bekeken, maar moet zeggen dat ik wel in Scandinavië ben gebleven. Zo heb ik het origineel van 'Vet Hard' : Old Men in New Cars, bekeken en eerlijk is eerlijk...het Deense origineel is beter.  Beetje vreemd, maar deze film is het vervolg op een eerdere film: In China they eat Dogs. Daar maken we al kennis met de hoofdrolspelers. Verder een mooie en ontroerende film gezien van Susanne Bier: In a Better World. Over mooi gesproken. Ik had me vergist in een titel. Kan gebeuren natuurlijk. Dus in plaats van 'Ma Mère' heb ik 'The Mother' gezien. Deze laatste is zeer zeker de moeite waard.

26 februari 2012: Vanmiddag de recensies van: It's a Free World..., Friends with Benefits en Restless er op gezet. Ik heb ook een film van Ingmar Bergman bekeken in het teken van de cursus die ik volg, maar die recensie komt nog.

12 februari 2012: De recensie van 'Ape' staat er op en nog een leuke die ik ook in Vlissingen heb gezien: 'Les Emotifs Anonymes'.

09 februari 2012: Eindelijk de recensie van Film by the Sea 2011 gemaakt. Verder gekeken naar 'Ape', een psychedelische thriller uit Zweden. En nog veel meer, maar dat komt ! Stay tuned !

17 december 2011: Gisteravond voor de tweede keer naar Submarino gekeken; heel indrukwekkend ! Gelijk maar 'The Music Never Stopped' gemaakt.

13 december 2011: Vorige week naar een heerlijke film van Ken Loach gekeken: Looking for Eric en deze film van Woody Allen zat al een tijdje in mijn hoofd: Midnight in Paris.

27 oktober 2011: Ik werk nog aan het verslag van Film by the Sea 2011; waar ik weer hele mooie films heb bekeken. Nu online zijn: 'Impardonnables', Potiche en 'The Tree'.

09 augustus 2011: Zojuist de screener van een Franse misdaadfilm bekeken: Poupoupidou. Indien je van mooie vrouwen houdt, suspense, zwarte humor en een mooie climax...dan moet je deze gaan bekijken.

05 augustus 2011: Ik ben een beetje druk geweest met privé en zaken, maar wil het weer een beetje gaan bijhouden. Vanavond naar 'A Family' geweest, een zeer intense film over een Deense bakkersfamilie die geconfronteerd worden met de gevolgen van kanker. Verder gezien: Copacabana, met Isabelle Huppert. Potiche, met Catherine Deneuve en Gerard Depardieu. Nog een leuke van de laatste: Mammuth, en een mooie Duitse film: Unter Dir Die Stadt. Ik ben momenteel aan het kijken naar 'Ma Mère' ook met Isabelle Huppert. Dus er komt nog genoeg.

31 maart 2011: The Sound of Noise bekeken vanavond. Experimenteren met muziek op zijn Scandinavisch.

17 maart 2011: Ik ben vorige week naar La Pivellina geweest, een mooie film over een circusvrouw die zich ontfermt over een meisje dat achtergelaten is.

10 maart 2011: Yasmin, een geweldig goede film over een Pakistaanse vrouw en de gevolgen van 11 september.

09 maart 2011: Het werd weer eens tijd om wat online te zetten! Vandaag 'El Ultimo Tren', een heerlijke film over een oude stoomlocomotief....en 'The Kids are All Right', film over een lesbisch stel met twee kinderen die op zoek gaan naar hun echte vader.. En ik probeer er meer op te zetten, want ik heb weer hele mooie film gezien die ik graag wil delen.

28 december 2010: Alweer een tijdje geleden. Kan van alles aanhalen als reden, maar doe ik niet. Vandaag heb ik de recensie van Film by The Sea 2010 online gezet. En hieruit volgen een aantal recensies van films die al gedraaid hebben, momenteel draaien of nog gaan draaien.

07 oktober 2010: Ik heb mijn 400e recensie online gezet, maar jammer dat dit is overschaduwd door een naar bericht vanmorgen op de radio dat er een goede acteur veel te vroeg is overleden. Antonie Kamerling heeft zichzelf van het leven beroofd omdat hij aan depressies leed; hij is 44 jaar geworden. Terug naar mijn recensies dan...Eindelijk dan Adam's Apples ! En The Visitor plus Hard Candy

30 september 2010: ik heb weer een paar prachtige en interessante films gezien in Vlissingen. Ben bezig met uitzoeken en schrijven. Momenteel recensies online van Zomerhitte, die ik van de week voorbij zag komen en van My Queen Karo.

26 augustus 2010: Ik heb La Tête en Friche gezien; de laatste van Gérard Depardieu. Mooie film waarin hij een vriendschap opbouwt met een oudere dame die hem leert lezen.

05 augustus 2010: Van de week naar een hele leuke kleurrijke film geweest: Pepperminta.

09 juni 2010: Van de week naar het vervolg geweest van Happiness: Life during Wartime. Ook nu probeert regisseur Todd Solondz te laten zien dat het achter de schermen er vaak anders toe gaat. Ik heb een mooie film gezien over een man die weer zin in het leven krijgt door twee illegale immigranten: The Visitor. Daarnaast heb ik het Ierse Garage bekeken en Kick-Ass. Niet onaardig! Omdat acteur Dennis Hopper een paar weken geleden is overleden, heb ik nog eens gekeken naar 'Apocalypse Now', van Francis Ford Coppola. Echt een prachtige tijdloze film en mooie rol van Hopper. Wellicht komt er een recensie.

22 april 2010: Deze week korte filmpjes gezien uit Zweden; korte feministische pornografische filmpjes: Dirty Diaries. Zeker de moeite waard om te bekijken. De dvd is te koop bij de betere dvdboer en er zit een leuk boekje bij met uitleg over de diverse filmpjes. Verder de nieuwste van de Coen Brothers gezien: A Serious Man. Gitzwarte humor op het randje. In Something Unknown worden door de wetenschap paranormale gaves aangetoond. Je moet dan denken aan interviews met grote namen op elk gebied, zoals helderziendheid, telepathie, telekinese... Het wordt allemaal netjes uitgelegd. In 'The Visitor' ontdekt een man dat een hele andere kant van zichzelf doordat twee illegalen in zijn appartement zijn gaan wonen. In Bancs Publique is te zien hoe mensen begaan zijn met de medemens in Parijs dan. Een heerlijke, luchtige film over Franse mensen, een kantoor, een spandoek, een bouwmarkt en nog veel meer...En dan heb ik ook nog de film 'Fish Tank' bekeken, waar een jong meisje probeert zich staande te houden in haar omgeving. En oh ja, de recensie van Gainsbourg, staat er op.

28 maart 2010: Eergisteren een mooie film bekeken: O'Horten, over een machinist uit Noorwegen die met pensioen gaat en in allerlei hele normale situaties komt, maar die dan toch op de een of andere manier komisch uitpakken.

21 maart 2010: Het is lente ! Weg met sneeuw en ijs. Laat de zon maar komen ! De recensies van 'Empties' en het laatste deel van de Millenniumreeks...'Gerechtigheid' staan er op. Van de week ben ik naar 'Gainsbourg, Vie Héroique' geweest; over het leven van de beroemde Franse zanger Serge Gainsbourg. Intrigerende film over een markante persoonlijkheid uit de Franse muziekgeschiedenis.

09 maart 2010: Niet echt een verrassing bij de Oscaruitreiking van afgelopen zondag. De beste film is de ogen van 'the Academy' is een film over mensen in Irak: The Hurtlocker. Helaas voor James Cameron's Avatar. Wel een verrassing was de Beste Actrice, want dezelfde Sandra Bullock had 's middags die Razzie voor Slechtste Film in ontvangst genomen! Het is nog de vraag of de film 'The Blind Side' wel hier uit zal komen. Jeff Bridges, toch ook al weer 60 jaren jong, kreeg een oscar voor Crazy Heart. Vraag me niet waarom. Best een aardige dude. Voor Sandra Bullock was het haar eerste en er is natuurlijk geschiedenis geschreven omdat de eerste oscar naar een vrouwelijke regisseur ging! Ik heb twee mooie films gezien: Il y a longtemps que je t'aime en Empties. Van beide komen de recensies ( ik voel het :-) Verder wordt het weer eens tijd om naar de bioscoop te gaan, merk ik. Project van deze week !

08 februari 2010: Ik heb voor mijn vakantie de twee laatste delen van de trilogie van Stieg Larson bekeken: De Vrouw die met Vuur speelde en Gerechtigheid. Deel 2 is al in de bioscoop. Het nieuwe is er al, dus zal minder kijkers naar de zalen lokken. Deel 3 is de ontknoping en die zal denk ik wel weer wat belangstelling krijgen. In het vliegtuig naar Thailand heb ik de nodige films voorbij zien gaan, waaronder de nieuwste van Tarantino: Inglorious Basterds. Ik had een vooroordeel over deze film, maar dat heb ik bij deze ingeslikt. Onwijs leuke film met zeer geestige rol van Brad Pitt. Ik moest heel erg aan de regie van de Coen Brothers denken. Verder een film met Jennifer Aniston: Love Happens. Een zelfhulp guru valt voor het meisje uit de bloemenwinkel. Dan nog een film met Sandra Bullock: Premonition. Hierin lopen de dagen van Sandra een beetje door elkaar. Oh ja, ik heb nog een film van Jet Li bekeken in de bus, maar die was Thais nagesynchroniseerd. Veel actie, maar ik verstond er geen bal van !

02 januari 2010: Iedereen een gelukkig en filmrijk 2010 ! Twee films die er behoorlijk uitsprongen in 2009 zijn natuurlijk: Komt een Vrouw bij de Dokter en Millennium. De eerste heb ik zojuist van een recensie voorzien en de tweede stond er al. Natuurlijk heb ik nog meer films bekeken. Gisteravond het prachtige 'Babel' en vorige week 'Deja Vu', met een goede rol van Denzel Washington. Ook heb ik 'de Helaasheid der Dingen' bekeken in de bioscoop. Een absurde film over mensen die hun dagen doorbrengen met zuipen, neuken en niets doen.

14 december 2009: Zojuist 'Komt een vrouw bij de dokter' gezien. Verfilming van de bestseller van Kluun. Reclameman Stijn die het leven leeft bij het moment wordt teruggefloten als zijn vrouw borstkanker krijgt. Ook nog gezien de rampenfilm '2012'. Een rampenfilm die eigenlijk geen rampenfilm is. Nou ja, de wereldbevolking wordt wel behoorlijk uitgedund, maar het is géén 'Tower Inferno' !

15 november 2009: Gisteravond nog eens naar Millenium - Mannen die Vrouwen Haten geweest. En gek genoeg zag ik nu andere zaken. Een film dus die je gerust nog een keer kan zien. Veel details in 135 minuten!  Maar het boek is over de 500 bladzijden.

11 november 2009: Eergisteren naar 'Terug naar de Kust' geweest en ik moet zeggen dat ik dit niet had verwacht. Knappe verfilming van de bestseller van Saskia van Noort.

30 oktober 2009: De recensies van 'The Queen', 'Irina Palm' en 'Partir' staan er op. In de maak 'The Curious Case of Benjamin Button' en 'Burn After Reading'.

10 oktober 2009: Van de week 'The Italian Job' bekeken. Leuke film over een 'kraak' in Italië, waar een lid van het team iets betere kaarten houdt. Goede remake ! Verder nog bekeken 'Me and You and Everyone You Know'. Grappig en eigentijds! Gisteren dan nog eens naar 'Bienvenue chez les Ch'tis gekeken'; ontzettend gelachen weer !

05 oktober 2009: Twee recensies online...Breath, Les Grandes Personnes en Ensemble C'est Tout.

04 oktober 2009: Ik heb mijn verslag van Film by the Sea online gezet.

21 september 2009: Net terug uit Vlissingen waar ik een ontzettend goed weekend heb gehad met weer mooie en interessante films. De animatiefilm 'Up', zo lees ik net, heeft de Publieksprijs gewonnen. Toen ik gistermorgen in de hal keek was deze overladen met kinderen; dus dat kan ook niet anders ! Veel Franstalige films en hele mooie! Er is wederom een recordaantal bezoekers genoteerd; dit maal 43.700 ! Ik maak uiteraard een apart verslag van mijn bezoek!

7 september 2009: Vorige week naar "Millenium: Mannen die Vrouwen Haten", geweest. Een lange zit, maar ontzettend goede en spannende film ! De delen twee en drie zijn al klaar en voor de Kerst komt deel twee al uit! Verder 'Ensemble C'est Tout' nog eens bekeken. Een hele luchtige film met Audrey Tautou in een mooie rol. Momenteel ben ik bezig met een schema te maken voor het Film by the Sea Festival. Naar alle waarschijnlijkheid ga ik daar het weekend van de 19e naar toe. Wellicht tot ziens !

29 augustus 2009: Zo iedereen weer terug van vakantie ! Gisteren nog eens naar 'Burn After Reading' gekeken van de Coen Brothers. Echt een hele gave film waar de geheime diensten het moeten ontgelden. Met George Clooney, Brad Pitt, Francis McDormand, John Malkovich en Tilda Swindon !

12 augustus 2009: Zo te lezen gaat het goed met Harry Potter en Millennium: Mannen die vrouwen haten! Ik heb drie recensies gemaakt: Murk, Emma's Glück en A Little Trip to Heaven.

02 augustus 2009: Gisteravond nog eens naar 'Le fabuleux destin d'Amélie Poulain' gekeken: geweldige film ! Die je heel goed meerdere keren kunt bekijken! Ook nog eens naar de film 'Emma's Glück gekeken, van Sven Taddicken ( Mein Bruder der Vampir ). Bovendien in de bios het verhaal van de zingende non 'Soeur Sourire' bekeken. Een intrigerende film. Op dvd heb ik 'Mork' bekeken, een ontzettend goede thriller uit Denemarken. Denemarken? Jazeker! Een thriller van Jannik Johansen, naar een scenario van Anders Thomas Jensen. En die kennen we weer van Adam's Apples en After the Wedding.

27 juli 2009: Weer hele mooie films gezien...waaronder een oudje: In The Name of The Father, met een puike rol voor Daniel Day Lewis. Gebaseerd op ware feiten en om kippenvel van te krijgen! Verder de grote oscarwinnaar van dit jaar: Slumdog Millionaire. Een perfecte mix van Bollywood met de keiharde werkelijkheid. Zeker een film om nog eens te bekijken en dan niet weggaan voor de aftiteling !

7 juli 2009: Vorige week de film 'Milk' gezien, met een geweldige rol van Sean Penn. Verder de recensie van Sunshine Cleaning voltooid.

13 juni 2009: Gisteravond naar 'Departures' geweest. Een hele mooie film over het vak van opbaren in Japan. Verder gezien 'Sunshine Cleaning', twee zussen beginnen een schoonmaakbedrijfje dat in actie komt na een moord. Ook iets met dood, maar dit is van dezelfde regisseur als 'Little Miss Sunshine' en Alan Arkin speelt er ook in mee. Leuke film! Vorige week weer eens naar Tillsammans gekeken ( Together ) van Lukas Moodyson... echt een geweldige film, die in mijn top tien staat!

27 mei 2009: De recensies van Cherry Blossoms - Kirschblüten en van La Fille du RER, staan er op.

18 mei 2009: Vanavond de nieuwste Star Trek gezien. Dit was een feest van herkenning. Hoewel de film eigenlijk teruggaat naar de jonge Kirk en Spock. Er is te zien hoe het komt dat de twee vrienden voor het leven elkaar hebben ontmoet en ook hoe de bemanning van de USS Enterprise tot stand is gekomen. Mooie effecten, humor en actie in een slim jasje; een film om nog eens te bekijken! Dan heb ik de Braziliaanse film 'Estomago' bekeken. Weer heel wat anders, want deze film gaat over eten en over hoe de liefde van de man en in het bijzonder de vrouw door de maag gaat. Nog een mooie film is de Duitse film 'Cherry Blossoms'. In deze integere film komt een oudere vrouw erachter dat haar man niet lang meer te leven heeft. In plaats het te vertellen, kiest ze ervoor hem de mooie plekjes te laten zien en alles nog eens te beleven. De starre echtgenoot van het platteland ontdooit wanneer het verhaal een wending neemt.

02 mei 2009: Deze week twee bioscoopfilms gezien: Oorlogswinter en Gran Torino. De eerste een mooi, herkenbaar verhaal. Geen hoogvlieger qua acteerprestaties. De tweede vond ik duidelijk wel een goede film. De laatste van Clint Eastwood, waarin hij een soort milde Dirty Harry neerzet. Een Dirty Harry die ook een mooie kant heeft. Ik heb ook naar een leuke film voor de zondagmiddag gekeken: The In Laws. Michael Douglas en Albert Brooks als twee vaders die de show stelen op en rondom het huwelijk van hun kinderen.

22 april 2009: Zojuist Vicky Cristina Barcelona gezien. Ontzettend goede film van Woody Allen, met Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Penelope Cruz en Javier Bardem. De recensie heb ik direct gemaakt en is hier te lezen. Verder nog 'Donkey Punch' gezien. Heftige film over een uit de hand gelopen zeetripje.

20 april 2009: Ik heb weer een paar hele mooie werkjes bekeken. De nieuwe start van een aantal jonge vrouwen in Nieuw Zeeland in 'Bride Flight', een onderhoudende docufilm over backpackers in Thailand en India: 'Hotel Very Welcome' en een boekverfilming dat speelt in de Belle Epoque van Parijs in het begin van de 20e eeuw. Waar een rijpe courtisane een passionele affaire krijgt met een verwende jongen. ( Chéri ). Ook nog een mooi integer portret van een meisje dat valse aangifte doet van aanranding in Parijs en zo heel Frankrijk op zijn kop zet. La Fille du Rer, met o.a. Catherine Deneuve laat zien hoe de media feiten kan opblazen zonder ze te dubbelchecken...En dan nog 'Le premier jour du reste de ta vie', waarin er 5 momenten worden gefilmd van 5 gezinsleden die ervoor zorgen dat niets meer hetzelfde zou zijn...De recensies volgen.

03 april 2009: Het aller-leukste filmprogramma Filmspot gaat verdwijnen. Jammer ! 9400 bezoekers in Breda. Niet slecht voor een eerste keer, of? De recensies van 'Wolke 9' en 'Let The Right One In' staan er op. Zojuist de film 'Wolfsbergen' eindelijk gezien. Hij lag al een tijdje op me te wachten, maar kwam er niet aan toe. Nu dan toch. Lees de recensie. Nog zo'n film die ik al een hele tijd geleden heb gezien. Heel leuk, maar het is er niet van gekomen iets erover te schrijven: L'Auberge Espagnol. Het vervolg staat hieronder. De recensie volgt.

19 maart 2009: Van de week: 'Les Poupees Russes' bekeken. Heel leuk ! De recensie van 'The Reader' staat er op.

8 maart 2009: Wegens privé-omstandigheden even geen updates gemaakt. Iets dat natuurlijk niet inhoudt dat ik geen films heb bekeken... Integendeel! Afgelopen vrijdag 'La Sconosciuta' gezien, een film over een jonge vrouw die om onbekende redenen het leven binnendringt van een echtpaar in Italië. Ik heb ook Kate Winslet zien schitteren in 'The Reader', een film waarin zij een vrouw speelt met een geheim dat ze weigert prijs te geven. Dan de keiharde maffiafilm 'Gomorra', die zeer realistisch de gang van zaken beschrijft in Napels. Natuurlijk heb ik de grote Oscarwinnaar van dit jaar bekeken: 'Slumdog Millionaire'. En tot slot, voor zover ik het me nu kan herinneren: Factotum, een film waarin Matt Dillon de rol van zijn leven speelt. Eentje heb al klaar als recensie en aan de rest wordt gewerkt!

02 januari 2009: Wat gaat dat hard! 2009 alweer ! Ik las net dat de Nederlandse filmjournalisten 'The Black Knight' en 'Oorlogswinter' als Beste Films van 2008 hebben gekozen. De film 'Oorlogswinter' naar een boek van Jan Terlouw zo eind van het jaar uitbrengen, dat is ongetwijfeld een kaskraker. Dus geen 'Quantum of Solace' , met een nieuwe formule voor James Bond, maar 'The Black Knight', met een nieuwe formule voor Batman! Ik ben er nog niet uit. Dit jaar voor mij geen échte uitschieters. Hoewel ik wel zeer onder de indruk was van 'Die Welle' en me geamuseerd heb met 'Young & Heart'. Tegen het eind van het jaar heb ik de winnende film in Cannes bekeken 'Entre les Murs' en ook hier was ik zeer van onder de indruk ! De film laat een schooljaar zien op een Franse Middelbare school, gezien over het hoofd van de docent Frans. Vijfhonderd kilometer verder, maar toch een totaal ander schoolsysteem; hoe is het mogelijk !

21 december 2008: Twee films voor de tweede keer gezien: Eastern Promises en You Kill Me. Allebei zeer geschikt voor een regenachtige zondagmiddag. Ik werk nog aan de recensie van 'Wolke Neun', een intrigerende film over een oudere vrouw die verliefd wordt op een oudere man en zo de hele boel op zijn kop zet.

04 december 2008: Deze week naar 'Die Welle' gekeken; hele indringende film die veel stof tot nadenken geeft!

29 november 2008: Van de week naar : Der Baader Meinhoff Komplex geweest. Een intrigerende film over drie generaties Rote Armee Fraktion.

22 november 2008: Ik ben naar de nieuwste van James Bond geweest, maar die vond ik toch beduidend minder als de vorigen...Lees de recensie hier. Verder een hele leuke Japanse film van Miike Takashi gezien: Zebraman.

9 november 2008: Vrijdag ' La Vida que te espera' gezien...een leuke, luchtige film over een koe die alleen melk wil geven als er dansmuziek wordt gespeeld, koppig volkje uit Spanje, e l'amor... Verder nog 'Azuloscurocasinegro', hele bijzondere en ontroerende film over een Spaanse jongen die voor zijn vader gaat zorgen, maar toch ook zijn eigen leven probeert te leiden...

19 otober 2008: Van de week naar een hele leuke Franse film geweest: Bienvenue chez les Ch'tis. Ontzettend gelachen om de woordgrappen tussen de Fransen. Verder 'The Bank Job' gezien en ook 'Juno'.

13 oktober 2008: Ik heb een aantal recensies klaargemaakt. Het wachten is op de 'finishing touch'. Nu alvast 'L'Empreinte de L'Ange en 'Young@Heart' er op gezet!

1 oktober 2008: Zo, een beetje bijgekomen van het Film by the Sea Festival, waar ik het nodige aan filmvermaak tot heb laten komen. De nieuwste film van de gebroeders Dardenne: Le Silence de Lorna bijvoorbeeld. Of de nieuwste van de Coen Broers: Burn After Reading. En zo nog flink wat films. Op de speciaal ingerichte pagina staat het iets uitgebreider en in de loop van de komende weken maak ik een aantal recensies.

12 september 2008: Dacht ik vandaag een speciale dag te hebben, met de 350e recensie:  'Aanrijding in Moscou' ...blijkt dat ik me verteld heb en al op 351 sta ! Enfin....Aanrijding in Moscou staat er op. Vanaf 2 oktober in de bioscoop !

3 september 2008: De recensies van 'Bikkel' en 'Flightplan' staan online!

1 september 2008: Vandaag de documentaire over 'Bikkel' Bart de Graaff gezien. Een enorm indrukwekkend portret van een heel bijzonder mens. In de docu krijgen we te zien hoe Bart in het leven stond, hoe hij omging met zijn ziekte, wat zijn omgeving ( moeder en zus Mirjam ) voor hem betekenden, een kijkje terug naar zijn jeugd en nog veel meer. Indrukwekkend en triest vooral de laatste dagen van zijn leven waarin hij werd bijgestaan door zijn moeder en zus. Ik ga de recensie uitwerken, want ik vind wel dat iedereen die Bart van tv heeft gekend, dit MOET zien!

31 augustus 2008: De recensies van 'Flickering Lights' en van 'Vier Minuten' staan er op.

22 augustus 2008: Van de week naar de nieuwste van Kim Ki Duk geweest: Breath. Een indrukwekkende film over een getrouwde vrouw die een affaire begint met een ter dood veroordeelde gevangene.

19 augustus 2008: Alweer een tijdje verder en een aantal hele mooie films gezien. Allereerst heb ik 'the diving bell and the butterfly' gezien. Een prachtige film over een man in de kracht van zijn leven, die ineens totaal verlamd raakt en werkelijk opgesloten in zijn eigen lichaam wordt. Een Deense film uit de stal van Anders Thomas Jensen: 'flickering lights'. Mooie sterke film over een stel gangsters die na een grote slag de wens hebben te gaan rentenieren in de zon, maar het komt er niet van. Verder op televisie een mooie film gezien uit Italië: 'Il ladro di bambini'. Een stel kinderen wordt meegenomen door de politie, omdat moeder het meisje prostitueerde. Een jonge politieman heeft de taak de kinderen naar een kindertehuis te brengen, maar daar raakt hij verstrikt in de bureaucratie. Online staat momenteel al 'le fils de l'épicier', een échte Franse film over familieperikelen, liefde, koppigheid en vergeving. En tot slot het prachtige 'Vier Minuten'. Deze film had ik al gezien op het Film by the Sea, maar ditmaal op dvd en het is nog steeds een hele indrukwekkend verhaal met een fantastisch slot! De film 'the brave one' met Jodie Foster in de hoofdrol speelt ook nog steeds door mijn hoofd, maar op de een of ander manier lukt het me niet om het op beeld te krijgen...

6 juli 2008: Ik heb weer een aantal prachtige films gezien en gelijk maar een aantal recensies gemaakt. Online zijn momenteel: 'Lars and The Real Girl', 'No Country for Old Men' en 'Atonement'. Ik werk aan de recensie van 'La Vie en Rose', het prachtige maar dramatische levensverhaal van Edith Piaf.

22 juni 2008: Tja, wie had dat gedacht: we liggen uit het E.K. 2008 ! Na een reeks prachtige wedstrijden is het gedaan met de Oranjedroom. Niet getreurd, want er nog veel moois op televisie van de week. Bovendien heb ik de recensies van The Kite Runner en The Bucket List klaar!

31 mei 2008: Deze week weer een paar film bekeken. Allereerst maar nog eens naar 'Tillsamans' gekeken. Prachtige film over een woongroep in de jaren 70. Vervolgens ben ik naar 'The Bucket List' geweest. Een goede film met twee rotsen: Jack Nicholson en Morgan Freeman. Dan heb ik nog gekeken naar de boekverfilming van 'De Vliegeraar': The Kite Runner. Een indrukwekkende film over trots, eer, verraad en verlossing en natuurlijk liefde !

13 mei 2008: Van de week naar 'Zomerhitte' gekeken, de verfilming van het boek van Jan Wolkers. Aardige Nederlandse film, van Monique van de Ven en Edwin de Vries. Verder nog een boekverfilming 'Elementaire Deeltjes', naar het gelijknamige boek van Michel Houellebecq.

20 april 2008: Black Tulip Award, AFFF 2008 voor TIMECRIMES. Zilveren Méliés: EL REY DE LA MONTANO. Silver Scream Award: [ REC] tevens Publieksprijs ! Gisteravond naar 'Space Cowboys' gekeken en de recensie staat er op!

19 april 2008: De recensie van 'The Bourne Ultimatum' staat er op. Verder een oudje van Almodovar gezien: Atame!. Beetje bizarre film die de doorbraak was voor Antonio Banderas.

22 maart 2008: Van de week maar liefst drie films gezien waarin Javier Bardem een hoofdrol in speelt. Conclusie is dat de man ontzettend veelzijdig is. In 'Golden Balls', speelt hij een enorme eikel met een heel hoog testosteron gehalte. In 'No  Country For Old Men', speelt hij een compleet gestoorde moordenaar. En in 'The Dancer Upstairs', is hij een zeer gedreven politieman die het recht nastreeft, maar die ook laat zien dat hij een man van vlees en bloed is! Recensies volgen !

9 maart 2008: Weer een tijdje geleden. Weer veel moois gezien, waaronder 'The Brave One' , met Jodie Foster als radioverslaggeefster die na een trauma terugkomt als een ander persoon met een ander karakter. Verder 'The Bourne Ultimatum', waarin Jason Bourne eindelijk mag afrekenen met zijn verleden. Geweldige actiefilm en prima montage. Dat vonden ze ook in Hollywood, want de film won maar liefst 3 Oscars ! Over Oscars gesproken...de grote winnaar was 'No Country for Old Men', van de gebroeders Coen. Niet écht een verrassing, want in London bij de BAFTA awards was de film ook grote favoriet. Daar ging 'Atonement' aan de haal met de prijs voor Beste Film, maar dat was de enige Britse film die prijs logischerwijs kon winnen. 'La Vie en Rose' zorgde ook voor een verrassing, of eigenlijk Marion Cotillard, in de vertolking van Edith Piaff in 'La Vie en Rose'. Dit jaar heb ik het Rotterdams Filmfestival helaas gemist, want ik zat aan de andere kant van de wereld.

5 januari 2008: Allemaal de beste wensen voor 2008 en dat er maar een boel mooie, indrukwekkende film mogen uitkomen! Ik heb nog eens gekeken naar de film 'Ali', heel indrukwekkend, omdat ik zelf ook met mijn vader naar de bokswedstrijden mocht kijken midden in de nacht. Er was dan een soort speciale band. Will Smith speelt indrukwekkend! Dan eindelijk naar 'Atonement' geweest. Een indrukwekkende film over een meisje die haar verbeelding loslaat op wat ze ziet. Dit heeft tot gevolg dat de prille liefde van haar zus abrupt wordt beëindigd en dat er een onschuldig persoon de gevangenis in moet.

29 december 2007: Het eind van 2007 nadert en dan gaan heel veel mensen nadenken over wat de beste dit of dat van het jaar is geweest! Zo ook natuurlijk met films. 'Das Leben der Anderen', was heel indrukwekkend en was Beste Film van Europa van 2006. Bovendien was het de Beste Buitenlandse Film bij de Oscaruitreiking dit jaar en ga zo maar door ! Hier in Nederland is de film net op dvd uit na een succesreeks te hebben doorgemaakt langs de bioscopen. Een indrukwekkende film; dat zeker ! Dat vond ik ook van 'Adam's Apples', en van 'Nuovomondo' en 'Summer Palace' of 'Red Road'. De Iraanse film 'Offside' zit ook in mijn lijstje. Plus 'The Last King of Scotland' en zo vast nog meer, maar om er nu een nummer 1 uit te kiezen; dat is moeilijk ! Gisteren nog gezien: 'La Tourneuse de Pages', een film met een sluipend wraakverhaal, mooie klassieke muziek en een verrassing.

15 december 2007: Ik heb de info over Robin Williams bijgewerkt ( dank je wel, Linda !) Van de week een indrukwekkende film gezien over een vrouw die achter tientallen camera's de onveilige buurten van Glasgow surveilleert. Op één van de beelden ziet zij ineens een man die ze nooit meer wil zien. Of wil ze toch nog iets van hem?

02 december 2007: Vrijdagavond naar de Iraanse film 'Offside' gekeken. Een mooi document over onrecht in Iran. Verder de Deense film 'Aftermath' gekeken ( Lad de små børn ) Ontzettend goed drama over een jong stel dat ieder op eigen wijze een trauma tracht te verwerken.

17 november 2007: Gisteravond naar 'Tussenstand' geweest. Geen idee wat de jury van het NFF is overkomen om 3 gouden kalveren toe te kennen aan deze film! Ik vond hem vooral traag en saai. Ik zat in een filmzaal met nog 4 mensen; wellicht dat dit iets zegt... Vorige week 'Mozart and The Whale' bekeken. Welliswaar een Amerikaanse film, maar een leuke film die een aantal kenmerken van autisme goed laat zien.

30 oktober 2007: Zo een tijdje niets gedaan, maar natuurlijk wel mooie films gezien! Vorige week heb ik de geweldige film 'After the Wedding' nog een keer gezien en ook heb ik de dvd van 'Eden' nog een keer bekeken. In de bioscoop heb ik Iklimer gezien, maar daar werd ik niet zo vrolijk van. Een aantal bioscopen gaan dit weekend 'Back to the Sixties'. Voor het programma zie www.beatfilm.nl Dan komt er nog van 15 t/m 18 november in Amsterdam... 

Rated X is het eerste Nederlandse filmfestival geheel gewijd aan alternatieve, artistieke en radicale erotische cinema. Drie dagen en vier nachten gevuld met sex, sexualiteit en erotiek op het witte doek, belicht vanuit een veelvoud van perspectieven.

Korte films en speelfilms, van Anna Billers ode aan de verloren onschuld van de sexploitation cinema uit de jaren 1960 'VIVA', tot de stijlvolle fetishfantasieën van Maria Beatty. Van het Deense 'All About Anna', een voor en door vrouwen ‘coming of age’ drama , tot Willem van Batenburg's 'Pruimenbloesem', de eerste Nederlandse pornofilm.

2 oktober 2007: Zojuist naar de Nederlandse première van ' Ben X ' geweest, een Belgische film over een licht autistische teenager die gepest wordt op school en de gevolgen hiervan. Ik zou haast zeggen een verplichte film voor alle scholieren en docenten !

25 september 2007: Afgelopen weekend maar liefst 13 films bekeken in Vlissingen bij het Film by the Sea Festival. Mijn verslag is hier te vinden

8 september 2007: Gisteren nog eens naar ' I am not scared' gekeken en wat een geweldig mooie muziek!Van de week naar ' Congorama' geweest...een film met de bekende licht absurde humor over onbegrepen dromers uit Wallonie.

19 augustus 2007: De recensie van ' Summer Palace ' staat er op. Een controversiele film die van de week in premiere gaat in de Nederlandse bioscopen. Verder van de week naar ' Moliere'  geweest en de film  'Tapas' op dvd bekenen...recensies volgen!

11 augustus 2007: Gisteravond dan eindelijk 'La Vita e Bella' bekeken, en ik moet toegeven dat het een mooie film is. Begnini deed me in het begin van de film het meest aan Charlie Chaplin denken, maar later in de film zie je de tragiek van de film. Hij probeert het leven mooi te maken; ook al is dat het zeker niet !

22 juli 2007: Van de week naar de première geweest van een mooie zomerfilm: Ensemble, c' est tout. De film gaat over gewone mensen in het hedendaagse Frankrijk, maar is écht en roept geen vals sentiment op. Audrey Tautou, speelt een frêle jonge vrouw die haar hart op de goede plek heeft. Verder mooie rollen van Laurent Stocker en Guillaume Canet. Recensie komt.

17 juli 2007: Dat is weer een tijdje geleden zie ik. Maar via mijn lichtkrant heb ik jullie toch een beetje op de hoogte gehouden! Mooie films gezien. de laatste tijd...Een kleine greep...La Ardillo Roja van Julio Medem. Hier krijgt een meisje een motorongeluk en een toekijkend ex-popster ontfermt zich over het meisje dat geheugenverlies blijkt te hebben...De man maakt van de gelegenheid gebruik en creëert een fictief leven voor het meisje...uiteindelijk is niet alles wat het lijkt, maar dat hoort bij een Medem film. Verder ' Damage' met Jeremy Irons en Juliette Binoche. Mooi verhaal over een onmogelijke liefde die fataal wordt. In de bioscoop komen langzaam de films los van het IFFR, maar er is genoeg te zien. Klaar ter verzending ligt het Italiaanse meesterwerk: Anche Libero van Bene. Ook werk ik aan Notes on a Scandal, met Judi Dench en Cate Blanchett. Het programma van het Film by the Seafestival wordt 30 augustus bekend gemaakt. De openingsfilm is al uitverkocht, dus belooft wat !

5 mei 2007: Van de week naar de nieuwste film van Francois Ozon geweest: Angel. Bijzondere film over een meisje dat er voor zorgt dat haar droomwereldje werkelijkheid wordt, zonder haar eigen droomwereld te verlaten. Alles is ondergeschikt. Nog een keertje naar ' My Life Without Me' gekeken en dat is toch wel een juweeltje hoor mensen!

14 april 2007: Gisteravond ' The Last King of Scotland ' gezien. Deze film stond al een tijdje op mijn lijstje en het is een hele goede film, die een goed beeld geeft van de tijd toen. Verder geen enge dingen :- )

2 april 2007: Zojuist naar de persvoorstelling geweest van de documentaire over het stukje leven van Ellen Ten Damme waarin ze met borstkanker werd geconfronteerd. Onzettend mooie documentaire, die binnenkort in première gaat! " Ellen Ten Damme - As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to"

24 maart 2007: Gisteravond de film ' Black Cat, White Cat ' opgenomen en vanmorgen bekeken. Ontzettend leuke film! Een cacafonie van geluiden en beelden waar je in mee wordt gezogen. Schitterende film van Emir Kusturica.

13 maart 2007: Gisteravond een leuke unieke film bekeken: 'Tickets'. De regie is in handen van drie regisseurs: Ken Loach, Ermanno Olmi en Abbas Kiaraostami. De film beschrijft alles wat er gebeurt rondom een treinreis van Innsbruck naar Rome. Naargelang de reis vordert worden andere personages gevolgd. Ontzettend leuk en ontroerend! Dan ...vrijdag eindelijk naar ' Left Luggage ' gekeken. Hét regiedebuut Jeroen Krabbé! Het enige dat ik nog over kwijt wil, is dat ik de film gewoon nog eens wil zien! Zojuist de recensie van 'Little Miss Sunshine' online geplaatst!

 4 maart 2007: Ik zag vrijdagmiddag een documentaire op tv van Michel van Erp over de bibiografie van Sylvia Kristel. Sylvia werd gevolgd tijdens haar gesprekken met de pers en ook heel intiem tijdens het wachten op weer een volgend moment. Door de documentaire heen komen passages voor uit haar boek ' Nue' , vertaald in het Nederlands ' Naakt '. Hele mooie oude film - en tvfragmenten. Ik maak van deze gelegenheid gebruik door nog eens te kijken naar het interview dat ik met Sylvia had in juli 2005, toen ze bezig was met dit stukje geschiedenis. Maar nu dus in haar eigen woorden. En de film Snow Cake staat er op!

3 maart 2007: Gisteravond een geweldige film gezien: ' The World's Fastest Indian '! Als je dan denkt dat het over een hele snelle indiaanspersoon gaat, heb je het behoorlijk mis. The Indian in deze film, waarin Anthony Hopkins de hoofdrol speelt, is een motor, gefabriceerd door een enorm gedreven Nieuw Zeelander. Verder van de week ' Notes on a Scandal ' bekeken, met Judy Dench en Cate Blanchett. Mooie film over vriendschap, claimen, eenzaamheid en liefde.

26 februari 2007: Zo alweer bijna maart. Vannacht was het dan weer zover: de Oscars! De grote winnaars waren de film 'The Departed' , actrice, Helen Mirren voor haar schitterende vertolking in 'The Queen' . Acteur Forest Whitaker kreeg de prijs voor Beste Acteur en Martin Scorcese dan eindelijk de Beste Regisseur! Als Beste Buitenlandse Film werd ' Das Leben der Anderen' gekozen. Dus deze film kunnen we wel beschouwen als de Beste Film van 2006! Zo'n beetje alle prijzen in de wacht voor een debuut is niet slecht! Verder heb ik mijn stukje over het IFFR 2007 afgerond en heb ik vrijdagavond weer eens gekeken naar ' As It Is In Heaven' . Prachtige film met kippenvel! Recensies komen er aan!

17 februari 2007: Gisteren een hilarisch absurde film gezien: ' Kung Fu Hustle' . Eh, niet te beschrijven. Gewoon een keertje lenen/huren. Verder naar ' Snowcake' geweest, waar een op doorreis zijnde man in Canada door een auto-ongeluk betrokken raakt in het leven van een vreemde autistische vrouw en merkwaardig gezien, zijn draai aardig weet te vinden.

05 februari 2007: Zo het IFFR is weer achter de rug. Ik ben blij dat ik de publieksfavoriet heb mogen zien en ben het er ook 100% mee eens. Gisteravond naar de nieuwste van Robin Williams geweest: ' Man of the Year ' . Een leuke onderhoudende film over een comediant die president van de USA wordt! Williams is weer in vorm!

02 februari 2007: Vanavond voor de tweede keer naar ' Imagine Me & You' gekeken en ik realiseerde me dat ik er nog geen recensie over had geschreven; dus die staat er meteen op! Leuke feelgoodmovie! Verder kunnen jullie mijn belevenissen op het IFFR volgend op de pagina die hiervoor is gemaakt.

24 januari 2007: Zojuist eindelijk de film ' Babel ' gezien. Een toppertje! Afgelopen vrijdag mooie film over het leven van Johnny Cash gezien ' Walk the Line ' , waar alle nummer door de acteurs Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon worden uitgevoerd! De film volgt het leven van Johnny Cash die samen met Jerry Lee Lewis, Carl Perkins en Elvis aan de bakermat hebben gestaan van de blanke rocksound. Volgens mij is de enige die nog leeft Jerry Lee Lewis, want Johnny Cash is kort na de dood van June Carter overleden in 2003.

15 januari 2007: Net de site een beetje bijgewerkt met informatie over het International Filmfestival Rotterdam, dat op 24 januari weer start. Vanavond gekeken naar de film 'The Long Kiss Goodnight' , hele goede film met goede rollen voor zowel Geena Davis als Samuel L. Jackson!

7 januari 2007: Zo dan...2007 alweer! Iedereen een geweldig filmjaar! Bij mij is die begonnen met de film  Perfume, naar het gelijknamige boek van Suskind. Interessante keuze van regisseur Tom Tykwer, die het boek goed volgt.

 30 december 2006: Nog even en het is weer een jaar verder! En wat een mooie films hebben we gezien. Ik ben het gedeeltelijk eens met de Nederlandse Pers, wat betreft de Beste Film van 2006. Caché, is een mooie film, maar mijn keuze gaat uit naar de laatste van Susanne Bier: After the Wedding. Gisteravond nog '4' bekeken van Ilya Chrzjanovski. Niet zo'n gemakkelijke film; wat al bleek uit de verdeelde meningen op het IFFR. Dit debuut van de regisseuse laat de Russen in de spiegel kijken. Absurde verhalen, kleurrijke gemeenschappen, veel grove machines, honden, en de terugkeer van een vrouw naar haar geboortedorp voor een begrafenis. Maar dan heel mooi en zeer realistisch vormgegeven, met veel close-ups. De Russische censuur heeft ingegrepen, omdat de regering er niet helemaal smetteloos uitkomt....De recensie volgt!

Rest mij, jullie allemaal een geweldig, filmrijk 2007 toe te wensen en wellicht tot ziens op een van de festivals of voorstellingen; het zou zo maar kunnen :- )

19 december 2006: Vanavond naar ' Volver ' geweest. Dat wil zeggen, voor de tweede keer. Deze keer van heel dichtbij, want ik zat op de eerste rij. Geen belemmering, want ' Volver ' is een prachtige vertelling over drie generaties vrouwen, die je gerust nog een keer kan zien! Afgelopen week heb ik ' Cube ' bekeken, een intrigerende film over mensen die opgesloten zitten in een kubus.

11 december 2006: Mooie Documentaire gezien vorige week: Spellbound. Een verhaal dat acht kinderen volgt in de strijd om wie de Beste Speller van Amerika zal worden. Ja, je leest het juist: speller! De acht kinderen worden gevolgd in hun voorbereidingen en ook tijdens de finale in Washington. Verder bekeken nog een stukje van de geweldige film : High Fidelity, waar John Cusack naar lijstjes leeft en in fantasieën. Goede rol van Jack Black. Daarna ' The Body ' , waar in Jeruzalem de overblijfselen worden gevonden van een wel heel bijzondere timmerman. Het Vaticaan stuurt er iemand op af, want het wordt toch wel heel erg warm. Mooie rollen van Antonio Banderas, Olivia Williams en Derek Jacobi ( I, Claudius ).

03 december 2006: Beetje laat, maar eindelijk naar 'Casino Royale' geweest, de nieuwste 007. Ik had persoonlijk een beetje hetzelfde gevoel toen de eerste film na Roger Moore kwam met Timoty Dalton: teveel geweld, te agressief, te weinig échte Britse humor. Wat mij betreft is James Bond zoals ik hem heb gekend, weg. Net zoals het is gegaan met Star Trek en Captain Kirk. Het is jammer, maar helaas!

Nee, Bond is niet meer de Bond zoals ie was. Natuurlijk moet je met je tijd meegaan, maar het waren juist die elementen die de film maakten: mooie vrouwen, snelle auto's, veel actie en een charmeur met charisma en perfect getimde humor. 'Casino Royale', is gewoon another action movie met veel explosies en 'zinloos' geweld en op een gegeven moment denk je van 'nu is het afgelopen' en dan komt er nog 15 minuten. Het lijkt alsof de film niet genoeg had en er twee keer een nieuw einde is bedacht. Afgelopen vrijdag wél een goede film gezien: After Life. In deze Japanse film gaat het om het stadium waar je komt, als je net bent overleden. De regisseur stelt het zich voor als een groot gebouw met medewerkers, die je helpen om het mooiste moment van je leven mee te nemen naar het hiernamaals. Heel mooi!

15 november 2006: Was ik toch bijna vergeten dat vandaag Kruistocht in Spijkerbroek in première ging. Nou, hij staat erop hoor! Verder een paar goede films gezien. Om te beginnen heb ik naar ' The Isle' gekeken, van Kim Ki Duk. Een jonge vrouw verhuurt kleine woonbootjes op een groot meer en heeft een zwak voor onrecht en verdriet. Op eigen Koreaanse manier laat Kim Ki Duk zien hoe van het een op andere moment serene schoonheid kan veranderen in kwaad. Verder heb ik ' The 40 year old Virgin'  bekeken. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag. Op televisie kwam een film voorbij die ik allang wilde kijken, maar het was er niet van gekomen: Smoke. Een integer portret van een aantal mensen uit New York, met Harvey Keitel, Stockard Channing, Forest Whitaker e.a.

05 november 2006: Gisteravond naar de voorstelling 'Zoetgevooisd' van Sara Kroos geweest. Een hele  intense beleving. Sara steekt niet onder stoelen of banken wat haar grondtonen zijn en draagt die ook uit. In de zaal zie je af en toe, vooral de wat oudere, bezoekers een beetje rondkijken. Van: hoort dit nu? Is dit van deze tijd? De boodschap die ze het publiek meegeeft is dat je dingen niet moet opkroppen; daar komt alleen maar narigheid van. Dus gelijk eruit! En dat doet ze dan ook. Ze noemt zichzelf een 'cloer', een combinatie van een clown en een hoer. In vergelijking met haar vorige show, is ze volwassener geworden. "Mensen vragen wel eens aan mij, waarom er altijd zoveel seks in mijn voorstellingen voorkomt" . "Omdat ik het lekker vind", antwoordt Sara. Ik heb me prima vermaakt, met flink wat bezoekers in de Stadshof in Vianen. Zoet gevooisd is mierzoet, zout, pijn, keihard, grof en Sara is écht!

Verder nog gezien 'Volver', met de hele mooie Penelope Cruz, in een verhaal over drie generaties vrouwen in Spanje. 'Narrow Margin', met de altijd goede Gene Hackmann. Een afgelopen vrijdag gekeken naar 'Syriana', van en met George Clooney. Een ontzettend gecompliceerd verhaal over corruptie en verraad op het hoogste niveau.

22 oktober 2006: Vorige week een mooie film gezien: Dear Frankie, met een goede rol van Emily Mortimer. Ook woensdag naar de persvoorstelling geweest van Kruistocht in Spijkerbroek. Maar liefst drie nieuwe recensies!

11 oktober 2006: Vorige week naar La Cienaga gekeken, de debuutfilm van Lucrecia Martel. Die op een eigenzinnige manier het leven van twee families belicht en daarmee confronterende thema's naar voren weet te brengen. La Cienaga is een film met cojones, of moet ik zeggen dat de regisseur dat is. Haar tweede film gaat meer de onderzoekingsrichting op: La Nina Santa. Nja en dan natuurlijk de drie Gouden Kalveren voor Paul Verhoeven's Zwartboek. Een film die je moet gaan zien om in ieder geval er over mee te kunnen praten!

2 oktober 2006: Wegens familieomstandigheden even geen actie op deze pagina. Maar zojuist het filmnieuws weer bijgewerkt met de selectie van de European Film Awards en nog veel meer. Ik ben nog bezig met een aantal recensies, maar even geduld.

23 september 2006: Gisteren een hele mooie film gezien: Bird, uit 1988 van Clint Eastwood, over het leven van jazzvirtuoos Charlie Parker. Forest Whitaker in een hele goede rol als de jazzmuzikant. De film gaat over het leven van Parker. Heel knap gedaan met flasbacks en de bekkens. En natuurlijk heerlijke muziek!

Mijn verhaaltje over de belevenissen in Vlissingen staan op de pagina filmbythesea2006. Verder op filmgebied geen spannende zaken. Nou ja, 7 films in het afgelopen weekend dan : -) Op tv van de week is er ook weer een en ander te beleven, dus de komkommertijd is over! Jack is back vanavond, met ' The Shining, dus allemaal kijken! De rest van de filmtips staan op de filmtipspagina.

10 september 2006: Ik heb mijn boekingen gemaakt voor Film by the Sea, volgend weekend, dus misschien zien we elkaar daar. Vanavond Fahrenheit 9/11; ik denk de enige film die je over dit gruwelijke feit moet bekijken! Verder woensdag 'Secretary' op tv bij onze zuiderburen en vrijdag gaan de video cq dvdrecorders weer standby, want dan staat er weer aardig wat in de programmering van de Nederlandse TV.

21 augustus 2006: Gisteravond de dvd van 'Lemming' bekeken. Er stond thriller op de omslag en inderdaad die 'suspense' was heel duidelijk te voelen. En dat door een knaagdiertje. Nog steeds een knappe film! Verder naar de grote winnaar van Cannes geweest: 'The Wind That Shakes the Barley', van regisseur Ken Loach. Ontzettend knappe film die maar liefst ruim twee uur duurt. Ik heb hem in het Louis Hartlooper Complex gezien en ik moet zeggen dat je flink in de film werd meegetrokken, zodat je geen idee had van de tijd. En dat vind ik altijd knap van een film. Het verhaal gaat over het tragische verhaal van Ierland en het verzet tegen de Engelsen. Heel goed gedaan en een superaanrader! Deze week op tv de schitterende film met Kevin Spacey en Jeff Bridges: K-Pax en donderdag een film die ik heb gemist in de filmhuizen : Compassionate Sex. Verder best een aardige filmweek.

7 augustus 2006: Van de week naar een alleraardigste Vlaamse film geweest: 'De ander zijn Geluk' . De film gaat eigenlijk over hoe een feit in een kleine gemeenschap zijn eigen leven gaat leiden met alle nare consequenties van dien. Goede casting, soms wat moeilijk te volgens dat Vlaams. Ik heb eindelijk de recensie van de film: 'Factotum'  online staan.

31 juli 2006: Recensie van 'Broken Flowers'  online.

30 juli 2006: Gisteren de dvd van 'Het Schnitzelparadijs' bekeken. Leuk onderhoudend, maar geen must om de bioscoop te zien. Het is eigenlijk een lovestory met op de achtergrond de chaos van de keuken van een restaurant. De aftiteling vond ik origineel. Vrijdag naar 'Broken Flowers' geweest. Bill Murray die naar aanleiding van een brief al zijn 'flowers' van toen afgaat om uit te zoeken of zij iets met de brief te maken hebben. Murray speelt goed, in beetje in de lijn van 'Lost in Translation'. Rolletje voor Sharon Stone en een goede bijrol van Jeffrey Wright als zijn opjuttende en passionele buurman. De moraal van het verhaal zit zoals vaak in films van Jarmusch in het onzekere van het bestaan.

15 juli 2006: Van de week eindelijk dan maar naar 'The Da Vinci Code' geweest, van regisseur Ron Howard. Na al de commotie rond deze film, moet je natuurlijk om een mening te hebben, de film gezien hebben. Ik vond het een onderhoudende film, die je meesleurde in het verhaal en nergens een mening opdrong. Iets wat ik vele malen heb teruggezien in andere recensies. Om uit zo'n dikke pil van een boek, een film te maken, is op zich al knap natuurlijk. Wellicht had de film in de handen van een regisseur als bijvoorbeeld Soderberg of misschien wel David Lynch, een andere wending gekregen, maar dit is een goede film. Het blijkt ook duidelijk uit de cijfers van de opening. Recensie volgt.

6 juli 2006: Gisteren naar de persvoorstelling van 'De Celestijnse Belofte' geweest, naar het gelijknamige boek. Nu heb ik dat boek niet gelezen, maar de film is zeker de moeite waard! Met een goede internationale cast en natuurlijk een verhaal van deze tijd, zijn de 100 minuten goed besteed!

20 juni 2006: Gisteravond naar Monster's Ball gekeken met Halle Berry en Billy Bob Thornton. Ik moet zeggen dat ik het een mooie film vond en dat Halle Berry de Oscar verdiend heeft. Zo nu met het voetbal op televisie zou je denken dat de omroepen proberen om de niet-voetbalkijkers aan de buis te kluisteren met goede films, maar helaas is dit niet het geval. Alleen op vrijdag zie ik aardige films geprogrammeerd staan. Dus niet-voetbalkijkers; dat wordt toch naar de bioscoop en daarna lekker op een terrasje zitten. Of andersom natuurlijk! Ik ben hier nog aan het rommelen met de recensie van 'Factotum', dus zien jullie binnenkort wel verschijnen. Verder is mijn bioscoopbezoek een beetje gedaald, maar ik heb nog wel genoeg materiaal liggen om te beschrijven. Dus het kan zo maar zijn, dat er ineens wat verschijnt! Wat betreft de bioscooptips: Vers Le Sud; Marie-Antoinette; Cinema, Asperines and Vultures en films als 'As It Is In Heaven'; 'Crash' , draaien al een hele tijd en zijn wellicht wel leuk voor een tweede keer!

28 mei 2006: Vanavond naar een leuke feelgood movie geweest: 'Imagine Me and You'. Film over respect, trouw, liefde, maar ook over dat het je zomaar kan overkomen, ook al is je leventje al uitgestippeld. Geen échte diepgang, maar wel met Britse humor. Eindelijk de recensie van 'Romance and Cigarettes' af. Ben druk met 'Poseidon', die woensdag in premiere gaat en 'Lucky Number Slevin'. Gisteravond nog een goede Telefilm gezien 'Escort'. Ook eentje die de moeite waard is om te beschrijven!

19 mei 2006: Vanmiddag naar de Persvoorstelling geweest van Poseidon op Imaxscherm in Amsterdam! Een zeer enerverende ervaring die je op het randje van je stoel laat zitten. Een super de luxe cruiseschip wordt overvallen door een monstergolf en hier is het schip niet tegen bestand, dus het kapseist. Dit gebeurt al vrij vroeg in de film, zodat er genoeg tijd overblijft om overlevenden naar de uitgang te laten zoeken. Eind mei is in de bioscoop en als je van films als 'The Perfect Storm' en 'Air Force One' houdt, dan moet je deze niet overslaan! De filmnieuwspagina probeer ik nieuw leven in te blazen door dit beter te gaan bijhouden. Nu het laatste nieuws weer vertrouwd op de filmnieuwspagina.

13 mei 2006: Ik loop weer achter met recensies, want heb weer een mooie film gezien van de week: Factotum. Goede rol van Matt Dillon, als beroepsalcoholist. Mooi verhaal over het échte leven aan de rand van de samenleving. Donderdag aanstaande begint het grote spektakel in Cannes met als opening ' Davinci Code'. Gisteravond op televisie weereens 'The Ninth Gate' gezien met Johnny Depp en Emanuelle Seigner; was weer een tijdje geleden, maar blijft een goede film.

 7 mei 2006: Wat gaat de tijd snel. Ik las net dat de stem van Fréderique Huydts zal wederkeren in een animatiefilm; beetje luguber! De 'Hollanders' doen het prima in het buitenland. 'Off Screen' is weer in de prijzen gevallen. Eddy Terstall werkt nog aan zijn film in Amerika en zo is er nog veel meer. Er komt flink wat geweld aan qua films, want in Amerika in de top 3, een film over 11 september ( United 93). Het kon natuurlijk niet uitblijven. Als het een beetje meezit ga ik naar de première van 'Poseidon' en natuurlijk op komst een mustsee film 'Da Vinci Code'; die wel een beetje in het tijdsbeeld past.

Zelf heb ik van de week een film gezien die in het begin een beetje deed lijken op iets van Tarantino ( en daar houd ik niet van) maar later toch ontpopte tot een aardige misdaadfilm. Flink wat kopstukken: Morgan Freeman, Bruce Willis, Sir Ben Kingsley en Josh Hartnet. De film heet 'Lucky Number Slevin' en is als je even doorzet, de moeite waard! Op tv van de week aanraders natuurlijk het ultramelige, maar o zo leuke 'Airplane' , 'The Opposite of Sex' en vrijdag is een dagje om de nodige opnameapparatuur in te schakelen. Een goede week!

22 april 2006: Van de week gezien op televisie, het scheepsdrama: The Shipping News. Goede rol van George Clooney. Gisteravond nog eens naar Insomnia gekeken en ik was inderdaad stukken kwijt uit de film, maar de clue had ik wel te pakken. En dan een verrassing, een cadeautje in de bioscoop: Romance and Cigarettes! Ben je in voor iets anders, een beetje vreemd, maar wel lekker? Dan is dit een leuke film om eens goed uit je dak te gaan. Niemand minder dan de gebroeders Coen tekenden voor de productie, dus dat ligt al wel een tipje van de sluier op. Tot nu toe veruit de leukste film van 2006 ! Ik moet nog even denken over de recensie...

15 april 2006: Vanavond de recensie van Good Night, and Good Luck erbij geplaatst. Ik las in het filmnieuws dat de Nederlanders 'Soldaat van Oranje' tot Beste Nederlandse Film allertijden hebben gekozen. Ik moet zeggen dat ik de film ook vaak heb bekeken. Voor mij persoonlijk is het overduidelijk numero uno voor 'Turks Fruit'. LA Confidential zag ik weer voorbij komen in de televisietips. Dat is er een om voor te gaan zitten!

01 april 2006: Van de week naar 'Basic Instinct' gekeken en ik moet zeggen dat de originele toch erotischer en spannender was. Ook het camerawerk van Jan de Bont zag er puik uit. Basic Instinct 2 is een film die in deze tijd past, terwijl Basic Instinct 1, zullen we maar zeggen, behoorlijk gedurfd was. Ook Sharon Stone zag er gewoon 'hot' uit en in het vervolg is ze ouder geworden en nog steeds heel spannend om te zien, maar in 'Basic Instinct' was het échter!

27 maart 2006: gisteravond naar 'Good Night and Good Luck' geweest van George Clooney; recensie volgt. Zaterdagavond naar een klassieker uit de 90'er jaren gekeken 'White Sands'. Goede film met sterke rolbezetting en een verhaal dat nog steeds actueel is. Ook nog even naar het filmnieuws gekeken, dus daar wordt aan gewerkt.

22 maart 2006: Zo dan, weer een aantal mooie films gezien, waaronder 'Mary' en ook de sequel van Basic Instinct: Basic Instinct 2, die 30 maart de bioscoop in gaat. Daarnaast heb ik op tv nog een aantal aardige films voorbij zien komen, waaronder 'L.A. Confidential', waarin veel bekende namen zorgen voor een alleraardige televisieavond. Ik zag net dat ik Basic Instinct zelf nog niet had gerecenseerd. En zo gaat dat soms, maar hij komt volgende week op televisie en dan zal ik eens goed opletten!

7 maart 2006: Recensies van 'Match Point' en 'Me and You and Everyone We Know' staan op de site.

5 maart 2006: Gisteravond naar 'the 51st State gekeken op tv met een goede rolbezetting van zowel Robert Carlisle als Samuel L Jackson. Van de week naar de nieuwste van Woody Allen geweest: Match Point. Goede film die zich deze keer in de UK afspeelt. Heerlijk overdreven setting en goed verhaal. Van de week op tv dan: de topper vanmiddag uit mijn jeugd 'The Breakfast Club', over wat er allemaal met mensen gebeurd als er op school moet worden overgebleven. Dan vanavond een geweldige Jack Nicholson in 'Anger Management'.  Een spooky thriller is 'The Hand That Rocks the Cradle', met Rebecca deMornay. Morgen wordt lastig, want het wordt of 'Tomorrow Never Dies' of 'Zusje'. Wat later op de avond of vroeg in de morgen: Being There uit 1979 met Peter Sellers. Verdere tips deze week zijn: Shaft en In This World.

25 februari 2006: Gisteren nog even gekeken naar War of the Worlds met Tom Cruise. Het docudrama dat volgde over de supereruption vond ik toch iets interessanter! Vanavond is 'Gone in 60 Seconds' bij de Belg op tv en 'Dirty Pretty Things' op de BBC. Afgelopen week heb ik weer die goede film met Mel Gibson en Julia Roberts gemist. Volgens mij moet ik nog steeds een review schrijven. Dinsdag herhaalt Veronica weer Star Trek films en woensdag is Jack Nicholson te zien in Wolf. Vrijdag ook geen slechte filmdag, want dan zijn Willeke van Ammelrooy en Jan Decleir samen te zien in 'Antonia' en de Belg zendt 'Dogville'. Een goede filmweek!

14 februari 2006: Recensies toegevoegd van Kebab Connection en Caché. Eindelijk ook die van Crash. De special van het IFFR 2006 is klaar en recensies van films volgen nog.

29 januari 2006: Het Internationaal Filmfestival in Rotterdam is in volle gang en gisteren mocht ik al genieten van vier films: Play, Me and You and Everyone We Know, The Pervert's Guide to Cinema Part 1 & 2 en tot slot Lili et Le Baobab. Sowieso vind ik het altijd moeilijk kiezen, want er zoveel moois te zien, maar wellicht dat nog een dagje ga kijken. Ik heb een speciale pagina ingericht voor het IFFR 2006. Gisteren een goede film gezien toen ik thuis kwam: Stir of Echoes.

15 januari 2006: Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het maar een goed filmjaar moge worden! Dat gaat vast lukken, want over zo'n week of twee staat het Rotterdamse Filmfestival weer voor de deur. Op de nieuwspagina de Tigers, die meedoen. Nog films gezien uiteraard. Wat te denken van High Fidelity, met John Cusack en een ontzettende eikel van een Jack Black. Ik ben bezig met 'Kebab Connection', een film die ik al in Vlissingen heb gezien, maar pas in februari gaat uitkomen. Verder vorige week zaterdagavond een film gezien met ontzettend veel dialoog, maar toch ontzettend goed, voor een Amerikaanse film.

 

Veel plezier !